T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NEVŞEHİR / MERKEZ - MEHMET AKİF ERSOY İMAM HATİP ORTAOKULU

Telafide Bende Varım.

"TELAFİDE BEN DE VARIM" Programı ve uygulama esasları  hakkında bilgilendirmeler .

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) telafi eğitimi programının uygulama esaslarını belirledi. Milli Eğitim Bakanlığının telafi eğitimi programına, 21-Haziran-2 Temmuz arasında "telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresinden başvuru yapılabilecek. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda, 5 Temmuz-31 Ağustos arasında uygulanacak "Telafide Ben de Varım" yaz uygulaması programının uygulama esaslarına yer verildi.

Gönüllülük esasına göre öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere planlanacak program, eğitim faaliyetleri fiziksel, sosyal-duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanı olmak üzere dört ana temaya uygun olarak planlanacak.

Eğitim faaliyetlerine katılmak isteyen öğrenciler, veli izin belgeleriyle eğitim faaliyetinin açıldığı okula başvurabilecek. Programa başvuruları kabul edilen öğrenci, öğretmen, velilere kabul edildiklerine dair bilgilendirme, faaliyeti açan okul müdürlükleri tarafından yapılacak. Eğitim faaliyetinin açılabilmesi için en az 12 kişilik öğrenci grubunun oluşması gerekecek, özel eğitim öğrencilerine açılacak faaliyetlerde alanın özelliği gereği sayı sınırlaması aranmayacak.

Program kapsamında düzenlenecek tüm eğitim faaliyetleri Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen Kovid-19 salgını koruma tedbirleri doğrultusunda gerekli önlemler alınarak gerçekleştirilecek.

Eğitim faaliyetlerine katılacak tüm öğrenci, veli ve öğretmenler için HES kodu sorgulaması yapılacak ve bu duruma ilişkin gerekli önlemler alınacak. Öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik örnek eğitim faaliyetleri, içerik ve materyallerine "https://telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresinden erişilebilecek. 

 

Çocuklarımız İçin

https://telafidebendevarim.meb.gov.tr/ogrenci.html

 

Fiziksel Gelişim

Sosyal Duygusal Gelişim

Akademik Gelişim

Özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımız için

ÖĞRETMENLERİMİZ İÇİN

https://telafidebendevarim.meb.gov.tr/ogretmen.html

VELİLERİMİZ İÇİN

https://telafidebendevarim.meb.gov.tr/veli.html

ORTA OKUL ÖĞRENCİLERİ İÇİN ETKİNLİKLER

https://telafidebendevarim.meb.gov.tr/etkinlik-listesi/ortaokul-etkinlikleri.html

 

 

 

Kaynak: MEB

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.06.2021 - Güncelleme: 22.06.2021 20:11 - Görüntülenme: 217
  Beğen | 0  kişi beğendi